Zet een liter kippenbouillon op met 75 gr varkensgehakt en laat dit 1 uur zacht trekken.
Snijd een dunne prei in ringen, snipper een kleine ui en rasp een stukje verse gember van 1 1/2 cm.
Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin op halfhoog vuur de prei, ui en gember, 1/2 theelepel koriander en een snufje komijnpoeder.
Roer er, als het glazig is, 2 blikjes tomatenpuree bij en laat die even al roerend bakken.
Voeg dan het sap van 1 citroen, 1 eetlepel honing, wat peper en zout, de kipstukjes en de gezeefde bouillon toe en warm de soep nog een paar minuten door.
Eventueel kunt u de soep wat binden.
Klop intussen een ei los met 1 1/2 lepel pangsitsaus en bak hiervan in een koekepan
in wat boter een dunne omelet.
Snijd deze in reepjes en verdeel die over de soepkommen.
Schep de tomatensoep erop.
Serveer de soep met kroepoek-chips en sweet-chilisaus.