Zoetzure Chinese tomatensoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • liter kippenbouillon
  • 75 gram gehakt
  • dunne prei
  • ui
  • verse gember van 1 1/2 cm
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel koriander
  • snufje komijnpoeder
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 citroen het sap er van
  • 1 eetlepel honing
  • peper
  • zout
  • ei
  • ½ lepel pangsitsaus
  • boter

Instructies

  • Zet een liter kippenbouillon op met 75 gr varkensgehakt en laat dit 1 uur zacht trekken.
  • Snijd een dunne prei in ringen, snipper een kleine ui en rasp een stukje verse gember van 1 1/2 cm.
  • Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin op halfhoog vuur de prei, ui en gember, 1/2 theelepel koriander en een snufje komijnpoeder.
  • Roer er, als het glazig is, 2 blikjes tomatenpuree bij en laat die even al roerend bakken.
  • Voeg dan het sap van 1 citroen, 1 eetlepel honing, wat peper en zout, de kipstukjes en de gezeefde bouillon toe en warm de soep nog een paar minuten door.
  • Eventueel kunt u de soep wat binden.
  • Klop intussen een ei los met 1 1/2 lepel pangsitsaus en bak hiervan in een koekepan
  • in wat boter een dunne omelet.
  • Snijd deze in reepjes en verdeel die over de soepkommen.
  • Schep de tomatensoep erop.
  • Serveer de soep met kroepoek-chips en sweet-chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst China