Pittige Zoetzure Roerbaknoedels met Tofu en Groenten

Deze pittige zoetzure roerbaknoedels met tofu en knapperige groenten zijn snel en eenvoudig te bereiden. Het zoetzure karakter van de saus gecombineerd met de pittige tofu zorgt voor een smaakvol gerecht dat perfect is voor doordeweekse avonden. Serveer met cassavekroepoek voor een knapperige textuur.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zak woknoedels 248 g
  • 2 rode paprika’s
  • 200 g sugar snaps
  • 1 blikje ananasstukjes 227 g
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes pittige roerbaktofu à 180 g
  • ½ flesje woksaus zoet-zuur à 175 ml

Instructies

  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  • Maak de sugar snaps schoon en kook ze 1 minuut.
  • Giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Laat de ananasstukjes uitlekken.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok.
  • Bak de tofu 2 minuten in de hete olie.
  • Voeg de gesneden groenten toe en roerbak ze 4 minuten mee.
  • Schep de woksaus en de ananas erdoor en verwarm nog 1 minuut mee.
  • Voeg de gekookte noedels toe aan de wokschotel en verwarm alles goed door.
  • Serveer de roerbaknoedels direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer vormt een goed contrast met de pittige en zoetzure smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch