Zoetzure tomatensoep
Ingrediënten
- 800 gram tomaat
- 1 ui
- 1 prei alleen het wit
- 2 sjalotten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- braadpan
- 1 ¼ liter kippenbouillon
- ½ theelepel witte
- peper
- zout naar smaak
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel gember
- 4 fijngehakte gember op siroop
- 2 eetlepels siroop
- 1 ½ eetlepel maïzena
- 4 eetlepels water
Instructies
- Blancheer 800 gr rijpe tomaten, ontvel ze en snijd ze in stukjes.
- Pel en snipper 1 ui.
- Maak 1 prei (alleen het wit) en 2 sjalotten schoon en snipper ze fijn.
- Verhit 3-4 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ui, tomaat, sjalot en prei hierin 4 minuten.
- Pureer dit mengsel.
- Verwarm 1 1/4 liter kippenbouillon en meng er de tomatenmoes, 1/2 theelepel witte peper, zout naar smaak, 2 theelepels suiker en 1 theelepel gemberpoeder door..
- Voeg eventueel 3-4 fijngehakte gemberbolletjes op siroop met 2 eetlepels siroop toe (laat de suiker dan weg).
- Breng de soep aan de kook en laat haar ± 2 minuten pruttelen.
- Vermeng 1 1/2 eetlepel maïzena met 3-4 eetlepels water en bind hiermee de soep al roerend.
- Breng op smaak met fijngesneden sjalot of prei en serveer direct.