Zoetzure tomatensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram tomaat
  • 1 ui
  • 1 prei alleen het wit
  • 2 sjalotten
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • braadpan
  • 1 ¼ liter kippenbouillon
  • ½ theelepel witte
  • peper
  • zout naar smaak
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel gember
  • 4 fijngehakte gember op siroop
  • 2 eetlepels siroop
  • 1 ½ eetlepel maïzena
  • 4 eetlepels water

Instructies

  • Blancheer 800 gr rijpe tomaten, ontvel ze en snijd ze in stukjes.
  • Pel en snipper 1 ui.
  • Maak 1 prei (alleen het wit) en 2 sjalotten schoon en snipper ze fijn.
  • Verhit 3-4 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ui, tomaat, sjalot en prei hierin 4 minuten.
  • Pureer dit mengsel.
  • Verwarm 1 1/4 liter kippenbouillon en meng er de tomatenmoes, 1/2 theelepel witte peper, zout naar smaak, 2 theelepels suiker en 1 theelepel gemberpoeder door..
  • Voeg eventueel 3-4 fijngehakte gemberbolletjes op siroop met 2 eetlepels siroop toe (laat de suiker dan weg).
  • Breng de soep aan de kook en laat haar ± 2 minuten pruttelen.
  • Vermeng 1 1/2 eetlepel maïzena met 3-4 eetlepels water en bind hiermee de soep al roerend.
  • Breng op smaak met fijngesneden sjalot of prei en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep