Zomerse Pastasalade
Ingrediënten
- 500 g gekleurde farfalle of penne
- 1 groene paprika fijngesneden
- 1 rode paprika fijngesneden
- 1 blikje tonijn
- 1 blikje mais uitgelekt
- 4 lente-uitjes fijngesneden
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- een scheutje balsamico-azijn
- peper uit de molen
- verse basilicum ter garnering
Instructies
- Kook de pasta in licht gezouten water volgens de verpakking beetgaar.
- Spoel af onder koud water en laat uitlekken en afkoelen.
- Laat de tonijn uitdruipen, prak met een vork en meng met de mayonaise.
- Breng op smaak met peper en een scheut balsamico-azijn.
- Meng er de afgekoelde pasta door.
- Voeg de paprika, lente-uitjes en mais toe en werk af met enkele verse, gescheurde basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Overschotjes zijn lekker om de volgende middag mee te nemen naar school of werk.