Zuid Indiase kerrie eieren

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 cm gember verse
  • 6 eieren
  • 2 citroenen
  • 100 g boter
  • 1 theelepel koenjit geelwortelpoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl melk
  • 1 pakje kokosmelkpoeder
  • zout
  • korianderblad

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes.
  • Schil en rasp de gember.
  • Kook de eieren hard, pel ze en houd ze warm.
  • Pers 1 citroen uit, snijd de andere in schijfjes.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Fruit de ui en de knoflook 5 minuten.
  • Bak de pepers en de gember 3 minuten mee.
  • Roer het geelwortelpoeder en de bloem erdoor.
  • Voeg langzaam de melk, 2½ dl water en het kokosmelkpoeder toe.
  • Breng het al roerend aan de kook.
  • Voeg naar smaak citroensap en zout toe.
  • Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant naar boven in een schotel.
  • Schenk de saus erop.
  • Garneer met schijfjes citroen en korianderblad.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Land van herkomst India