Zuidfranse kipstoofschotel
Ingrediënten
- 1 kg drumsticks
- zout
- peper
- 2 eetlepels boter
- 1 fijngesneden ui
- 250 gram venkel in stukjes
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 geschilde sinaasappel in vieren
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 ½ dl droge witte wijn
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 750 gr voorgekookte krielaardappeltjes
- 2 eetlepels fijngesneden verse oregano
Instructies
- Wrijf de drumsticks in met zout en peper en bak ze op hoog vuur in de boter in 5-10 minuten rondom lichtbruin.
- Voeg de ui toe en bak die 2 minuten mee.
- Voeg de venkel en de champignons toe en bak ook die 2 minuten mee.
- Voeg de sinaasappel, knoflook, tomatenpuree, wijn en gedroogde oregano toe, breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten stoven.
- Voeg de krieltjes toe en breng de stoofschotel weer aan de kook.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en stoof de krieltjes nog 10-15 minuten mee.
- Strooi voor het serveren de verse oregano over de stoofschotel.