Zuppa Di Melone
Koude meloensoep
Ingrediënten
- 1 grote watermeloen
- 1,5 liter kippenbouillon van 4 1/2 tablet
- 1,5 deciliter slagroom
- 1 eetlepel citroensap
- tabasco
Instructies
- Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af en schep met een meloenboortje ± 50 balletjes uit het vruchtvlees.
- Verwijder er de rest van het vruchtvlees uit tot op ± 3 cm van de schil en haal de pitjes eruit.
- Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon en voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe.
- Laat de soep in de koelkast ± 3 uur afkoelen.
- Schep voor het serveren de soep in de meloen en strooi er de meloenbolletjes in.
- Deze soep is ook heel lekker met Galia meloen.
- De soep wordt heel bijzonder als u er voor het serveren wat gamba's door roert