Zuppa Di Melone

Koude meloensoep
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote watermeloen
  • 1,5 liter kippenbouillon van 4 1/2 tablet
  • 1,5 deciliter slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • tabasco

Instructies

  • Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af en schep met een meloenboortje ± 50 balletjes uit het vruchtvlees.
  • Verwijder er de rest van het vruchtvlees uit tot op ± 3 cm van de schil en haal de pitjes eruit.
  • Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon en voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe.
  • Laat de soep in de koelkast ± 3 uur afkoelen.
  • Schep voor het serveren de soep in de meloen en strooi er de meloenbolletjes in.
  • Deze soep is ook heel lekker met Galia meloen.
  • De soep wordt heel bijzonder als u er voor het serveren wat gamba's door roert
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Italië