Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter of margarine
- 1 schaaltje half-om-halfgehakt ca. 500 g
- zout
- peper
- 1 pak aardappelpuree voor ovenschotels 2 zakjes à 83 g
- 1 zak wijnzuurkool 500 g
- 100 g rozijnen zak à 250 g
- 3 eetlepels paneermeel
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en gehakt rul bakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Ovenschaal invetten.
- Zuurkool laten uitlekken en vermengen met rozijnen.
- In ovenschaal laagje zuurkool, laagje gehakt, laagje aardappelpuree doen.
- Nogmaals herhalen.
- Bestrooien met paneermeel en rest van boter in klontjes erover verdelen.
- Zuurkoolschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin laten worden.