Zuurkool ovenschotel van Allerhande

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 1 schaaltje half-om-halfgehakt ca. 500 g
  • zout
  • peper
  • 1 pak aardappelpuree voor ovenschotels 2 zakjes à 83 g
  • 1 zak wijnzuurkool 500 g
  • 100 g rozijnen zak à 250 g
  • 3 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en gehakt rul bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ovenschaal invetten.
  • Zuurkool laten uitlekken en vermengen met rozijnen.
  • In ovenschaal laagje zuurkool, laagje gehakt, laagje aardappelpuree doen.
  • Nogmaals herhalen.
  • Bestrooien met paneermeel en rest van boter in klontjes erover verdelen.
  • Zuurkoolschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin laten worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland