Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 500 gram stamppotaardappelen
- 250 gram kalkoenshoarma
- 1 blikje ananas stukjes
- 75 gram geraspte kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- olijfolie
- roomboter
- peper zout
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Verwarm de oven voor op 180°
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Zet de aardappelen op en kook ze een minuut of 18 tot ze stamp baar zijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de shoarma toe en bak deze op midden hoog vuur 5 minuten mee.
- Schep regelmatig om.
- Vet ondertussen een ovenschaal in met wat boter.
- Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel de ananasblokjes over de zuurkool.
- Bewaar het sap.
- Verdeel het shoarma-ui-knoflookmengsel over de zuurkool in de ovenschaal.
- Als de aardappelen gaar zijn, stamp deze grof en verdeel over de schotel.
- Breng op smaak met wat zout, peper en ananassap.
- Bedek het geheel met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven en laat deze een minuut of 25 bakken.
- Let op dat de kaas niet verbrandt, dek zo nodig af met een stuk aluminiumfolie.
- Verdeel de zuurkoolschotel over de borden.