Zuurkoolschotel met shoarma

Zuurkoolschotel met shoarma

Porties: 3 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram stamppotaardappelen
  • 250 gram kalkoenshoarma
  • 1 blikje ananas stukjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper zout

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  • Zet de aardappelen op en kook ze een minuut of 18 tot ze stamp baar zijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de shoarma toe en bak deze op midden hoog vuur 5 minuten mee.
  • Schep regelmatig om.
  • Vet ondertussen een ovenschaal in met wat boter.
  • Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel de ananasblokjes over de zuurkool.
  • Bewaar het sap.
  • Verdeel het shoarma-ui-knoflookmengsel over de zuurkool in de ovenschaal.
  • Als de aardappelen gaar zijn, stamp deze grof en verdeel over de schotel.
  • Breng op smaak met wat zout, peper en ananassap.
  • Bedek het geheel met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven en laat deze een minuut of 25 bakken.
  • Let op dat de kaas niet verbrandt, dek zo nodig af met een stuk aluminiumfolie.
  • Verdeel de zuurkoolschotel over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen