Zwarte bessen Muffins
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 2,5 tl bakpoeder
- ¼ tl zuiveringszout
- snufje zout
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 tl citroenschil
- 150 gram verse zwarte bessen
- 1 ei
- 2,5 dl melk
- 90 gram boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
- Bestrijk 14 cakevormpjes met olie of gesmolten boter.
- Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom en voeg dan suiker en fijn geraspte citroenschil toe.
- Goed mengen en daarna de zwarte bessen erdoor roeren.
- Ei, melk en afgekoelde, gesmolten boter met een garde kloppen en over het meelmengsel gieten.
- Met een lepel tot een gladde massa mengen.
- Deeg in de cakevormpjes scheppen en tot 2/3 vullen.
- Muffins 15-20 minuten bakken tot ze lichtbruin en gerezen zijn.
- 3-5 Minuten in de vormpjes laten, dan op een rooster laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak ze ook eens met verse of ingevroren frambozen, aardbeien of kersen.