Mosselen in 't rood

Tomatenwijn Mosselen

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 1 grote portie soepgroente wortel, selderij, prei
  • 2 uien
  • 20 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 fles tomatenketchup ongeveer 340 gr
  • 1 liter witte wijn
  • Zout
  • Suiker
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de soepgroente en uien fijn en fruit ze in de boter in een grote pan.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe en bak kort mee.
  • Blus af met de tomatenketchup en witte wijn.
  • Breng het mengsel op smaak met zout, suiker en versgemalen peper.
  • Laat alles op laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Voeg de mosselen toe en laat ze circa 15 minuten garen totdat de schelpen openstaan.
  • Serveer de mosselen in het hete vocht.
  • Deze smakelijke mosselen in tomatenwijn zijn heerlijk gekruid en vormen een perfect gerecht voor een gezellig diner.
  • Serveer met vers knapperig brood om de saus mee op te dippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze smakelijke mosselen in tomatenwijn zijn heerlijk gekruid en vormen een perfect gerecht voor een gezellig diner. Serveer met vers knapperig brood om de saus mee op te dippen.
  • Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 12 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij