Aardappel-auberginestoofpotje

Aardappel auberginestoofpotje

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 middelgrote aardappels
  • Olijfolie extra vierge
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 peper madam Jeanet

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in smalle, lange stroken, vergelijkbaar met Franse frietjes.
  • Frituur de aardappelstroken in olijfolie en houd ze apart.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Bak de fijngesneden ui, knoflook en 1/3 van de peper (naar smaak) in een pan met 3 eetlepels olijfolie.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en de gesneden tomaat toe.
  • Laat het gerecht sudderen met de deksel op de pan.
  • Roer af en toe.
  • Wanneer de aubergine gaar is, voeg je de Franse frietjes toe en roer alles goed door elkaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het gerecht krijgt een rode kleur door de tomaat.
Serveer het stoofpotje met witte rijst voor een smakelijke combinatie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Stoofpot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch