Aardappel bloemkoolcurry

Aardappel bloemkoolcurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • 600 gram aardappels
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Madras-kerrie
  • Zout
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 4 eetlepels gefruite uitjes

Instructies

  • Snipper de ui en hak de gemberwortel fijn.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de ui en gember, pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de Madras-kerrie, aardappelblokjes en bloemkool toe en bak alles omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg 6 deciliter water en wat zout toe, kook het geheel ongeveer 15 minuten.
  • Voeg de doperwten toe en kook nog 5 minuten.
  • Strooi ten slotte de gefruite uitjes over het gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch