Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g lengfilet gesneden in stukken van 100 g
- 1½ liter gevogeltebouillon
- 2 grote aardappelen
- 2 bossen waterkers
- 1 eetlepel boter
- 1 deciliter zure room
- Versgemalen peper
- Zout
Instructies
- Stoof de waterkers en stukjes aardappel kort in boter totdat ze licht gekarameliseerd zijn.
- Voeg de gevogeltebouillon toe en laat zachtjes gaar worden.
- Mix het geheel en breng op smaak met peper en zout.
- Pocheren van de lengfilet in de soep tot de vis gaar is.
- Serveer de soep met een lepel zure room.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept is veelzijdig en kan worden bereid met verschillende vissoorten. Probeer ook eens een combinatie van 2 of 3 soorten vis. Voeg visfilets met zachter vlees pas op het laatst toe voor de beste textuur.