Romige Aardappel-Waterkerssoep met Lengfilet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g lengfilet gesneden in stukken van 100 g
  • liter gevogeltebouillon
  • 2 grote aardappelen
  • 2 bossen waterkers
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter zure room
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Stoof de waterkers en stukjes aardappel kort in boter totdat ze licht gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de gevogeltebouillon toe en laat zachtjes gaar worden.
  • Mix het geheel en breng op smaak met peper en zout.
  • Pocheren van de lengfilet in de soep tot de vis gaar is.
  • Serveer de soep met een lepel zure room.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept is veelzijdig en kan worden bereid met verschillende vissoorten. Probeer ook eens een combinatie van 2 of 3 soorten vis. Voeg visfilets met zachter vlees pas op het laatst toe voor de beste textuur.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis
Land van herkomst België