Aardappel en zeevruchtensalade

Zeevruchtensalade met Aardappelen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 aardappels
  • 150 gram inktvis in ringetjes
  • 100 gram garnalen
  • 100 gram mosselen gekookt en gepeld
  • Bosje bieslook gehakt
  • Bosje rucola gehakt
  • 2 rode pepers gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels in de schil, pel ze en snijd ze in grove stukken.
  • Meng de olijfolie, citroensap, rode pepers, zout en peper naar smaak met de aardappelstukken.
  • Laat dit mengsel een kwartier marineren.
  • Roerbak ondertussen de inktvis, garnalen en mosselen gedurende vijf minuten en voeg dit toe aan de gemarineerde aardappels.
  • Laat het geheel een half uur afkoelen en meng dan voorzichtig de bieslook en rucola erdoor.
  • Schep de salade voor het serveren even om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg een vleugje verse citroenschil toe voor een extra verfrissende smaak. Serveer de salade gekoeld voor een optimale ervaring.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Cuba