Romige Aardappel-Garnalensoep met Gebakken Visblokjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 ui schoongemaakt en fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 750 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 7 ½ dl visbouillon of water
  • 2 dl melk
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 250 gram gepelde garnalen
  • Zout en peper naar smaak
  • 750 gram schelvisfilet of kabeljauwfilet, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels bloem
  • ½ dl olijfolie of zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 3 minuten.
  • Roer de bloem door het uimengsel.
  • Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles gedurende ± 20 minuten zachtjes koken, af en toe doorroeren, totdat de aardappelblokjes volledig gaar zijn.
  • Roer de melk, geraspte kaas en garnalen door de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en laat het nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Bak ondertussen de visblokjes.
  • Bestrooi de visblokjes met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de gebakken visblokjes voorzichtig door de soep en laat alles goed doorwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze rijke, gebonden soep als een volledige maaltijd.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten