Aardappel-groentetajine

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel-groentetajine

 

Aardappel-groentetajine

Categorie met groenten, Stoofpot
Opmerking Vegetarisch
Bereidingstijd 2 Uren 15 minuten
Totale tijd 2 Uren 15 minuten
porties 4
Calorieën 295kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 2 ui
  • 1 bos bospeen
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 200 g sperziebonen
  • 400 g aardappel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g abrikozen gewelde
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel ketoembar (is gemalen koriander)
  • 1 kaneel
  • 5 kruidnagel
  • 1 theelepel honing

Hoe maak ik het klaar

  • Ui grof snipperen.
  • Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen.
  • Worteltjes wassen en met dunschiller schillen.
  • Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen.
  • Paprika's in grote stukken snijden.
  • Sperziebonen schoonmaken en wassen.
  • Aardappels onder koud stromend water schoonboenen en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten.
  • Ui fruiten en andere groenten toevoegen.
  • Zoveel water toevoegen dat alle groenten net niet onderstaan.
  • Abrikozen, saffraan, koriander, kaneelstokje, kruidnagels en honing toevoegen.
  • Alles aan de kook brengen.
  • Groenten met deksel schuin op pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ca. 2 uur gaar stoven

Tips / Opmerkingen

Als u dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren kunt u 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.

Voedingswaarden

Calorieën: 295kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 6g | Vet: 10g