Aardappel kervelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel kervelsoep

 

Aardappel kervelsoep

Recept afdrukken
Categoriemet groenten, Soep
porties2
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 200 gr aardappel
  • 3 groentebouillontablet
  • 3 eetlepels kervel
  • 2 eetlepels zure room
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in 4 dl water en het bouillontablet in ± 20 minuten gaar.
  • Pureer de aardappelen en het kookvocht met een (staaf)mixer en roer er de kervel en de zure room door.
  • Breng de soep op smaak met peper.
  • Magnetron: doe de aardappelen met 1/2 dl water in een schaal en kook ze afgedekt in ± 4 minuten op vol vermogen gaar.
  • Voeg het bouillontablet, 4 dl kokend water, de kervel en de zure room toe en pureer de soep.