Aardappel strokoekjes

snel te maken / AllerHande november 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 grote aardappels
  • 1 bosje radijsjes fijngesneden
  • 150 g verse tuinkruiden bijv. peterselie, bieslook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Schil de aardappels en was ze grondig.
  • Rasp de aardappels in fijne sliertjes met behulp van een keukenmachine.
  • Snijd de radijsjes in dunne reepjes.
  • Meng in een kom de geraspte aardappel, gesneden radijsjes en verse tuinkruiden.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Vorm met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar kleine bergjes van het aardappel- en radijsmengsel in de pan.
  • Druk de bergjes plat en bak de aardappel-radijskoekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin, waarbij je ze halverwege keert.
  • Haal de koekjes uit de pan en houd ze warm.
  • Herhaal het proces voor de overige koekjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Rasp de aardappels vlak voor het bereiden om verkleuring te voorkomen.
  • Varieer met andere groenten zoals courgette of wortel voor extra frisheid.
  • Serveer de koekjes met een frisse yoghurtsaus of een dipsaus naar keuze.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees