Aardappel strokoekjes
Aardappel strokoekjes
snel te maken / AllerHande november 2003
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
———————————————————————————————
Ingrediënten:
- 6 grote aardappels
- 150 g bakbacon
- 2 eetlepel(s) boter
Bereidingswijze:
- Aardappels schillen, wassen en in keukenmachine tot fijne sliertjes raspen.
- Bacon in dunne reepjes snijden.
- In schaal aardappelrasp mengen met bacon en peper.
- Boter in koekenpan verhitten en met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar 4
- bergjes van aardappelmengsel in pan vormen.
- Bergjes platdrukken en aardappelkoekjes in 10 minuten goudbruin bakken, halverwege keren.
- Koekjes uit pan nemen en warmhouden. Op dezelfde wijze nog 4 koekjes bakken.
Tips
Aardappels pas vlak voor het bereiden van dit recept raspen, anders kleurt de rasp bruin.
De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries.
Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries.
Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
———————————————————————————————
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept