Aardappel venkelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel venkelsoep

 

Aardappel venkelsoep

Categorie Soep
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Materialen

  • ovenvaste soepkommen

Wat gaat er in

  • 2 eetlepels olie
  • 1 venkelknol in reepjes / bewaar het venkelgroen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel venkelzaadjes gekneusde
  • 3 geschilde aardappel in blokjes
  • 10 saffraandraadjes verkruimelde
  • 1 chilipeper verkruimelde gedroogde
  • 6 dl kippenbouillon van tablet
  • 4 bladerdeeg ontdooide plakjes diepvries
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 1 ei losgeklopt

Hoe maak ik het klaar

  • Verhit de olie en bak de venkel, knoflook en venkelzaadjes hierin 5 minuten.
  • Voeg de aardappelen, saffraan en chilipeper toe en bak die 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken.
  • Pureer de soep en zeef haar zo nodig.
  • Laat de soep afkoelen en bewaar haar tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Rol elk plakje deeg iets uit en steek hieruit cirkels van ± 12 cm doorsnee.
  • Bewaar de deegcirkels afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de soep tot lauwwarm, roer er de slagroom door en breng de soep met zout en peper op smaak.
  • Schenk de soep in kommen, snijd het venkelgroen fijn en strooi het over de soep.
  • Maak de rand van de kommen met water nat, leg het deeg over de kommen, druk de randen goed vast en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Zet de soepkommen 15 minuten in het midden van de oven tot het deegdeksel lichtbruin is gebakken.