Aardappel vissoep

Aardappel vissoep

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aardappels
  • ½ paprika
  • 150 gram kabeljauw filet
  • 1 pakje tomatensoep of 1 liter zelfgemaakte tomatensoep
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 3 tomaten
  • 50 gram garnalen
  • 50 gram mosselen gekookt
  • 2 eetlepels koffieroom
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes.
  • Breng al roerend in een pan 1 liter water met de inhoud van het pakje soep aan de kook.
  • Voeg de aardappelblokjes, kabeljauw en basilicum toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Ontvel intussen de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes.
  • Roer de tomaten, garnalen en mosselen door de soep en laat ze in ± 3 minuten door en door heet worden.
  • Breng de soep op smaak met koffieroom, zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappel-vissoep met een mix van smaakvolle ingrediënten!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis