Aardappelen Dauphin

Aardappelen Dauphin

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 50 gram boter
  • Zout
  • Peper
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 1 deciliter water
  • 50 gram bloem

Instructies

  • chil en was 500 gram aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
  • Giet de aardappelen af en laat ze op laag vuur zonder deksel drogen.
  • Pureer de aardappelen en roer er 50 gram boter, zout, peper, een snufje nootmuskaat, 1 ei en 2 eidooiers door.
  • Breng in een sauspan 1 deciliter water aan de kook.
  • Voeg in één keer 50 gram bloem toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
  • Neem de sauspan van het vuur en roer er één voor één de eieren door tot elk ei volledig in het deeg is opgenomen (blijf ongeveer 5 minuten roeren totdat het deeg gaat glanzen en slierten trekt als je het optilt).
  • Meng dit deeg door de aardappelpuree (het deeg moet ongeveer 1/3 van het gewicht van de puree zijn).
  • Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  • Neem met een lepel porties van de puree en strijk deze langs de binnenkant van de kom af.
  • Leg de pureerondjes in het vet en frituur ze met niet meer dan 4 tegelijk gedurende 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Aardappelen Dauphin in een schaal bekleed met een servet.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten