Zelfgemaakte Aardappelkroketjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 1 dl melk
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Optioneel: Aromat naar smaak
  • Gehakte peterselie
  • Paneermeel
  • 2 eetlepels water
  • Zout

Instructies

  • Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot puree.
  • Verhit de frituurpan tot 170 graden Celsius.
  • Splits de eieren en roer de eidooiers door de melk.
  • Roer dit mengsel door de aardappelpuree samen met de boter, gehakte peterselie, peper, nootmuskaat, zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
  • Vorm met een lepel bolletjes die iets groter zijn dan een tafeltennisbal.
  • Rol deze bolletjes door het paneermeel en vorm ze vervolgens tot kroketjes van 2 cm dik en 5 cm lang, zonder barstjes.
  • Klop het eiwit los met het water en rol de kroketjes hierdoor, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  • Rol de kroketjes nogmaals door het paneermeel.
  • Bak de kroketjes lichtbruin in de frituurpan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:

Voeg naar keuze geraspte kaas, fijngesneden ham, gesmoorde champignons of gare vleesresten toe aan de aardappelpuree.

Wijnadvies:

Deze knapperige aardappelkroketjes gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch