Aardappelkroketjes
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 g aardappels
- 1 dl melk
- 50 g boter
- 2 ei
- nootmuskaat
- peper
- aromat (eventueel )
- peterselie (gehakt)
- paneermeel
- 2 eetlepel(s) water
- zout
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels gaar, giet af en stamp ze tot puree.
- Verhit de frituur tot 170 graden.
- Splits de eieren en roer de dooiers door de melk.
- Roer dit door de puree met de boter, peterselie, peper, nootmuskaat en zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
- Maak er met en lepelbolletje iets groter dan een tafeltennisbal.
- Rol deze door de paneermeel en rol dan uit tot een kroketje van 2 cm dik en 5 cm lang zonder dat er barstjes te zien zijn.
- Klop het eiwit los met het water en dit mengsel zodanig dat overal eiwit zit en vervolgen nogmaals door het paneermeel.
- Bak ze lichtbruin in de frituur.
Tips
Variaties:
Voeg geraspte kaas naar keuze toe aan de puree. of fijngesneden ham of in plakjes gesneden en gesmoorde champignons of gare vleesresten fijngesneden.---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept