Aardappelmatje

Aardappelmatje

Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels
  • 1 wortel
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 dl olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in juliennes met behulp van de keukenmachine.
  • Doe hetzelfde met de wortel en snijd de peterselie fijn.
  • Pers de knoflook en meng aardappel, wortel, peterselie en knoflook door elkaar in een kom.
  • Verhit de olijfolie in een pan en druk een platte laag van het mengsel in de pan.
  • Bestrooi met zout en peper en druk regelmatig aan.
  • Bak tot de onderkant lichtbruin is, keer het matje en bak ook de andere kant goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het aardappelmatje direct.

Voedingswaarden

Calories: 1030 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 22 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch