Romige Aardappelpuree met Verse Rozemarijn

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram geschilde aardappelen
  • 50 gram boter
  • 100 gram room
  • 100 gram melk
  • ½ eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
  • Peper uit de molen
  • Fijn zout

Instructies

  • Snijd de aardappelen in blokjes en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Plaats de pan onderin de stoomoven en stoom op 100°C gedurende 15 minuten (of in een drukstoomoven op 120°C gedurende 5 minuten).
  • Doe de boter, room en melk in een dichte stoomovenpan en schuif deze boven de aardappelen in de stoomoven.
  • Stoom op 100°C gedurende 5 minuten.
  • Haal de aardappelen uit de stoomoven en laat ze 2 minuten op het aanrecht staan om droog te stomen.
  • Pers de aardappelen door een pureeknijper en meng het kruim met het warme melk-roommengsel tot er een smeuïge puree ontstaat.
  • Breng de puree op smaak met peper, fijn zout en de fijngehakte verse rozemarijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de romige aardappelpuree met verse rozemarijn direct als bijgerecht bij gerechten zoals ‘Envelop van zeeduivel met gamba’s geserveerd met aardappelpuree en basilicumsaus‘ voor een heerlijke combinatie van smaken.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne of een Verdejo uit Spanje past goed bij de romige textuur van de aardappelpuree en de kruidige tonen van de verse rozemarijn.

Voedingswaarden

Calories: 279 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 3 g | Vet: 17 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch