Romige Aardappelpuree

Geniet van deze romige en zijdezachte aardappelpuree als een heerlijk bijgerecht bij je diner!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg aardappelen panklaar
  • 600 gram melk
  • 400 gram boter
  • 500 gram room
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Kook de aardappelen met zorg.
  • Haal ze uit de verpakking en doe ze in een pan.
  • Spoel ze af met koud water en zet ze voor de helft onder water.
  • Voeg zout toe, proef het water (het moet zo zout zijn als zeewater), en breng het geheel met de deksel aan de kook.
  • Laat de aardappelen rustig gaar koken.
  • Prik met een vork om te controleren of de aardappelen gaar zijn.
  • Giet het water af zodra de aardappelen gaar zijn en laat ze nog 10 minuten nagaren met de deksel op de pan.
  • Pureer de aardappelen met een pureeknijper in een grote kom.
  • Verwarm de melk en voeg deze al draaiend toe aan de puree.
  • Voeg vervolgens de boter toe en voeg geleidelijk de room toe totdat de puree de gewenste consistentie heeft.
  • Breng de puree op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Let op dat je de puree niet te lang draait, anders wordt hij taai.
  • Serveer de romige aardappelpuree direct als bijgerecht bij je favoriete maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een volle, romige Chardonnay vormt een perfecte aanvulling op deze rijke aardappelpuree.
Voor een variatie op deze puree kun je 50 gram truffelolie toevoegen voor een luxe truffelsmaak.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 10 g | Vet: 45 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch