Aardappelsalade met sperziebonen

Porties: 6 personen
Total time 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels vastkokende
  • zout
  • 1 pot sperziebonen 680 gr
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel tijm
  • peper
  • 2 tomaten
  • 8 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook die in water met weinig zout in ± 15 minuten beetgaar.
  • Giet de sperziebonen af.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Roer in een grote schaal de azijn met de mosterd, de olie en de tijm tot een dressing en schep de sperziebonen en de sjalot erdoor.
  • Giet de aardappelen af en schep de warme aardappelen door het sperziebonenmengsel.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Laat de aardappelsalade afkoelen en zet de salade minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • Snijd de tomaten in partjes en halveer de olijven.
  • Schep de salade vlak voor het serveren nogmaals door en garneer met de tomaatpartjes en de olijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch