Aardappelsalade met zongedroogde tomaat

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappeltjes panklare
  • 1 bouillontablet
  • 1 zakje gemengde sla 200 gr
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 75 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 200 gram feta
  • 3 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 1 eetlepel(s) Dijonmosterd
  • 1 eetlepel(s) kruidenazijn
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de aardappeltjes in water met het pastabouillontablet en wat zout gaar, giet ze af en laat ze helemaal afkoelen.
  • Was de sla en laat die uitlekken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
  • Hak de tomaten grof.
  • Verkruimel de feta.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Klop een dressing van de mosterd, de azijnsoorten, de olie en wat peper en zout.
  • Schep de gemengde sla, de aardappeltjes, de ui, de paprika, de tomaten en de dressing door elkaar en verdeel er de feta en de pijnboompitten over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch