Aardappelsalade uit Berlijn

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels vastkokende
  • 1 ui
  • 1 ½ theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • ¼ liter vleesbouillon
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 50 gram gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakte

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
  • Snijd de ui fijn en doe hem met de kruiden en de azijn in de saladeschaal.
  • Giet de warme bouillon op het uienmengsel en snipper de warme aardappelen in de saladeschaal.
  • Schep alles voorzichtig om, zodat de aardappelen niet verder stuk gaan.
  • Smelt de boter en bak de fijngesneden spekjes erin.
  • Schep dit mengsel over de salade, schep om en laat het even door trekken.
  • Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze salade wordt lauwwarm of koud gegeten bij grill- en barbecue gerechten en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Duitsland