Aardappelsalade uit Sachsen

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels bintjes
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels ganzevet
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 mespunt peper
  • 500 gram zure appel
  • 1 ui
  • 2 zoetzure augurken
  • 1 bosje bieslook

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze schrikken en pel ze terwijl ze nog warm zijn.
  • Snijd ze in kleine plakjes en houd die warm.
  • Verwarm de azijn, smelt het ganzenvet (of eventueel reuzel) hierin en breng het met zout, peper en suiker op smaak (laat het niet koken).
  • Snijd de appels in kleine stukjes, hak de ui fijn en snijd de augurken fijn.
  • Meng de appels, ui en augurk door de aardappelen, schenk de warme azijn erover en schep alles goed om.
  • Snijd de gewassen bieslook fijn en strooi die erover.
  • Serveer de salade warm en geef er pittige mosterd bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Duitsland