Aardappeltjes met inktvis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes
  • 600 g inktvis ringen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dl visfond pot
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2-3 draadjes saffraan
  • 1 dl crême fraiche
  • snufje peper
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • zout

Instructies

  • Was de krieltjes en de inktvisringen en laat ze GOED uitlekken.
  • Bak de krieltjes met de inktvis, al omscheppend, op hoog vuur in de olie.
  • Pers de knoflook er boven uit.
  • Voeg visfond, witte wijn, saffraan, peper en zout toe.
  • Laat alles op een zacht vuur ca. 15 minuten stoven.
  • Roer daarna de crême fraiche erdoor.
  • Laat het geheel goed warm worden.
  • Strooi op het laatste moment de gehakte peterselie erover.
  • Serveren met b.v. een frisse tomatensalade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten