Aardbeien in karamel

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje aardbeien 500 g
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 115 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Instructies

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Verdeel de aardbeien over de ijscoupes.
  • Klop de slagroom stijf met 15 g suiker.
  • Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Smelt de resterende suiker in een pannetje op laag vuur (zonder te roeren) tot het lichtbruin kleurt (karamelliseren).
  • Roer het citroensap en kaneelpoeder door de karamel.
  • Schenk de karamel direct over de aardbeien.
  • Spuit een grote toef slagroom bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Moscato d’Asti past goed bij dit gerecht. De zoetheid van de wijn zal de karamel en aardbeien complimenteren en een heerlijke afsluiting vormen van het diner.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Sugar: 38 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht