Aardbeien met witte chocolade, amandelstiften en perensuiker

Aardbeien met Witte Chocolade, Amandelstiften en Perensuiker

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 doosje rijpe aardbeien met groene kroontjes eraan
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje amandelstiften

Instructies

  • Was de aardbeien voorzichtig en dep ze droog met keukenpapier.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie tot een glad mengsel.
  • Haal elke aardbei één voor één door de gesmolten chocolade en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Bestrooi de met chocolade bedekte aardbeien met vanillesuiker.
  • Plak een paar amandelstiften aan de bovenrand van elke aardbei, zodat ze blijven plakken in de chocolade.
  • Laat de aardbeien met witte chocolade, amandelstiften en perensuiker minstens 10 minuten rusten, zodat de chocolade kan uitharden.
  • Serveer de aardbeien als dessert of als zoete traktatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardbeien met witte chocolade, amandelstiften en perensuiker als elegant nagerecht bij een romantisch diner of als verrukkelijke traktatie voor speciale gelegenheden.

Voedingswaarden

Calories: 398 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 6 g | Vet: 21 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch