Aardbeiencoupe met sinaasappelyoghurt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 1 sinaasappel
  • 400 ml halfvolle yoghurt

Instructies

  • Houd 4 aardbeien met kroontjes apart voor de garnering.
  • Maak de rest schoon. Halveer de grote aardbeien.
  • Bestrooi de vruchten met de suiker en zet ze apart.
  • Boen de sinaasappel schoon met warm water.
  • Rasp 2 theelepels van de schil.
  • Meng de yoghurt met de sinaasappelrasp.
  • Verdeel 1/3 deel van het aardbeienmengsel over 4 coupes en schep daarop 2 eetlepels sinaasappelyoghurt.
  • Vorm laagjes en garneer met aardbei.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het gerecht is nog ‘slanker’ als de suiker vervangen wordt door vloeibare suikervervanger of kristalpoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht