Aardbeiengebak met lange vingers

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 theelepel rum
  • 1 ½ dl melk
  • 32 lange vingers
  • liter slagroom
  • 1 theelepel honing vloeibare
  • 1 zakje vanillesuiker
  • citroenmelisse

Instructies

  • Was de aardbeien, laat ze uitlekken, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Roer de rum door de melk, laat de lange vingers hierin korte tijd weken en leg ze steeds 4 bij 4 op een theedoek.
  • Sla de room stijf en breng hem op smaak met de honing en de vanillesuiker.
  • Verdeel de helft van de room over de viermaal 4 lange vingers en beleg ze met de aardbeien (houd enkele aardbeien apart voor de garnering).
  • Leg de rest van de lange vingers op de aardbeien en verdeel de rest van de slagroom hierover.
  • Garneer met aardbeien en citroenmelisse en serveer het gebak koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak