Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- Sap van 1 citroen
- 700 ml aardbeien-kersendrank
- 40 g havermout
- 1 rijpe mango
- 8 eetlepels krokante muesli naturel
Instructies
- Klop de slagroom tot deze half stijf is.
- Pers de citroen uit en giet het sap door een zeef boven een pan.
- Voeg de aardbeien-kersendrank toe aan het citroensap en breng aan de kook.
- Roer de havermout door de kokende vloeistof en laat al roerend ongeveer 1 minuut koken.
- Haal de pan van het vuur en laat de havermout afgedekt ongeveer 5 minuten garen.
- Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verdeel de aardbeien-havermoutpap over vier diepe borden en verdeel de blokjes mango erover.
- Schep een lepel half opgeklopte slagroom over elke portie en strooi de krokante muesli eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d’Asti zou goed samengaan met de fruitige en romige elementen van dit dessert. De verfrissende citrusaroma’s in de wijn zullen de frisheid van de citroen versterken, terwijl de zoete fruitige toetsen harmoniëren met de mango en aardbeiensmaken.