Acht schattensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Acht schattensoep

 

Acht schattensoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 30 gr gedroogde Chinese paddestoelen
  • 1 pot gevogeltefond
  • 100 gr kip
  • 100 gr varkensschnitzel
  • 100 gr garnalen
  • 100 gr bamboescheuten (blik)
  • 100 gr spinazie blaadjes
  • 100 gr tahoe
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 ei
  • 2 theelepels aardappelzetmeel of maïzena
  • peper
  • zout
  • bosui alleen het groen
  • kroepoek

Bereidingswijze

  • Maak de paddestoelen schoon en week ze.
  • Vul de pot gevogeltefond aan tot 1 liter en breng dit aan de kook.
  • Voeg de in dunne repen gesneden kipfilet, de in dunne repen gesneden varkensschnitzel en de garnalen toe en breng dit al roerend weer aan de kook.
  • Voeg dan de in reepjes gesneden bamboescheuten, de spinazieblaadjes, de in blokjes gesneden tahoe en de sojasaus toe.
  • Klop de eieren los en roer ze bij de soep.
  • Bind de soep eventueel ietsje bij met het losgeroerd aardappelzetmeel of de maïzena.
  • Roer een flinke draai peper, wat zout en gesnipperd bosuigroen door de soep en serveer met kroepoek.