Adriatisch soepje met Noordzeevis

Adriatisch soepje met Noordzeevis

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram visfilets
  • 100 gram Ansjovis filets
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 ltr visfumet
  • 1 doosje saffraan poeder
  • half bosje peterselie
  • 4 sneetjes wittebrood
  • peper
  • zout

Instructies

  • De peterselie schoonmaken en fijnhakken.
  • Het knoflookteentje pellen en fijnhakken.
  • De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
  • De ansjovisfilets in stukjes snijden.
  • De gehakte peterselie, het knoflook en de stukjes ansjovisfilets even aanstoven in hete olijfolie, de witte wijn toevoegen en 10 minuten inkoken.
  • De stukjes tomaat, de saffraan en de visfumet toevoegen en 10 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.
  • De visfilets in reepjes snijden en 3 minuten in de soep pocheren.
  • De korstjes van het brood snijden en de sneetjes goudbruin roosteren in een warme oven of in een broodrooster.
  • De geroosterde sneetjes op de bodem van warme diepe borden leggen, overgieten met de hete soep en serveren

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze heerlijke soep uit de mediterrane keuken kan je met allerlei visfilets klaarmaken: noordzeetong, tongschar, pladijs, poon, zeewolf, wijting…
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep