Advocaat kwarktaartje

Advocaat kwarktaartje

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bastognekoeken
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 eetlepel(s) abrikozenjam
  • ½ sinaasappel
  • 4 eetlepel(s) advocaat
  • 1 zakje gelatinepoeder
  • 125 gram magere kwark
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • ¾ dl slagroom
  • 4 chocolademokkaboontjes

Instructies

  • Knip van een melkpak een rand van ± 8 cm af en zet deze op een bord.
  • Verkruimel de koeken met de deegroller.
  • Smelt de boter en roer de koekkruimels en de jam erdoor.
  • Verdeel dit mengsel over de bodem van het ’taartvormpje’ en druk het goed aan.
  • Pers de sinaasappel uit en klop het sinaasappelsap met de advocaat en het gelatinepoeder met een handmixer in ± 3 minuten tot een luchtige massa.
  • Klop de kwark en de basterdsuiker erdoor.
  • Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het kwarkmengsel.
  • Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Laat het taartje in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
  • Verwijder de rand en snijd het taartje diagonaal door.
  • Garneer met de mokkaboontjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Alcoholische drank / Taart