Afrikaanse groentesoep met kokos

      Reacties uitgeschakeld voor Afrikaanse groentesoep met kokos

 

Afrikaanse groentesoep met kokos

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenAfrika
porties2
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 theelepel boter
  • 1/2 rode ui fijngesneden
  • zout naar smaak
  • 175 gr koolrabi in blokjes
  • 175 gr zoete aardappel in blokjes
  • 175 gr pompoen in blokjes
  • 1 theelepel majoraan
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bosuitjes fijngesneden
  • peper versgemalen / naar smaak
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels amandelen
  • 1 Spaanse peper fijngesneden / zonder zaadjes
  • 1 theelepel suiker
  • 25 gr santen geraspte
  • koriander fijngesneden

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui met zout ± 4 minuten.
  • Voeg de groenten toe en bak het geheel nog 3-4 minuten.
  • Voeg vervolgens de majoraan, de gember, de kaneel, de bosuitjes en peper toe, roer goed door en laat op laag vuur nog 10 minuten stoven.
  • Voeg de bouillon, de amandelsnippers, de Spaanse peper en de suiker toe, breng de soep aan de kook en laat nog 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de geraspte santen en de verse koriander aan de soep toe, roer goed door en serveer direct.