Ajam adas

kip in pikant gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram kip in stukken
  • 1 rode lombok
  • 2 rode uien fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 venkelknol fijngesneden
  • 2 eetlepel peterselie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 dl water
  • 2 eetlepel olie

Kruiden:

  • 2 schijfjes djahé
  • ½ theelepel djinten
  • 4 centimeter sereh zout

Instructies

  • Wrijf de stukken kip in met citroensap, wrijf de kruiden fijn en fruit ze in de olie met de uien.
  • Blus het mengsel af met 2 dl water.
  • Dan de kip, venkel en grof gesneden lombok aan de saus toevoegen.
  • Het geheel zachtjes laten gaar koken.
  • Het mag niet droogkoken
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië