Ajam boemboe Bali 3

gekruide kip uit Bali
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 à 1½ kg
  • 6 eetlepel(s) olie
  • ½ blikje tomatenpuree

Kruiden:

  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 2 tenen knoflook gesnipperde
  • 2 theelepel sambal
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepel djahé
  • 1 spriet sereh
  • zout

Instructies

  • Snijd de kip in stukken en wrijf ze in met zout.
  • Maak de olie heet en bak de kip goudbruin.
  • Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi en djahé tot een brij en laat die meebakken tot de uien geel zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe, de sereh en een scheut water en laat de kip in deze saus gaar stoven.

Magnetron:

  • Verwarm in een wijde schaal de helft van de olie onafgedekt 1-11/2 min. op 100%.
  • Schep de kruidenbrij erdoor met de tomatenpuree en verwarm alles onafgedekt 2-3 min. op 100%.
  • Leg de stukken kip (zonder zout) erop, voeg de sereh en een scheutje water toe en verwarm het gerecht afgedekt 18-22 min. op 70%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië