Ajam goelai

gekruide kip in een pittige saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 à 1,½kg
  • blok santen
  • olie
  • 1 liter water

Kruiden:

  • 5 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 3 tenen knoflook gesnipperde
  • 2 theelepel ketoembar
  • 5 kemiries
  • 2 theelepel laos
  • 2 theelepel Javaanse suiker
  • 2 theelepel koenjit
  • 2 salamblaadjes
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de kip in grove stukken.
  • Wrijf uien fijn met knoflook, kemiries, laos, koenjit, ketoembar, suiker, peper en zout.
  • Bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn.
  • Zet de kip op met water en zout en voeg kruidenmengsel en salam toe.
  • Laat dit zachtjes koken tot de kip half gaar is.
  • Doe er nu ook de santen bij en laat alles doorstoven tot de kip gaar is.

Magnetron:

  • Het water vervangen door 1 dl kippenbouillon.
  • Verwarm in een magnetron schaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Roer er de kruidenbrij door en fruit alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Leg de kip erop en verwarm alles afgedekt in 10 à 12 min. op 70%.
  • Voeg de bouillon met de santen en salam toe en bereid de kip afgedekt nog 10-12 min. op 70%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië