Ajam kelia

geroosterde kip pikant gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 lomboks
  • 4 kemiries
  • 1 gebraden ui
  • 2 liter trassiwater
  • 1 ui
  • 1 dl santen van ¼ blok
  • asemwater

Kruiden:

  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel ketoembar
  • ½ eetlepel djinten
  • 2 schijfjes djahé
  • 4 schijfjes laos
  • 1 theelepel kentjoer
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • 2 centimeter sereh

Instructies

  • Rooster de kip in haar geheel gaar en smeer haar in met asemwater.
  • Stamp de kruiden fijn en braad ze met 1 ui, de lomboks en de kemiries.
  • Meng de ui met het trassiwater en 1 theelepel zout, voeg dit aan het mengsel toe.
  • Voeg santen en suiker toe, snijd de kip in stukken en smoor ze in het mengsel tot ze gaar is.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië