Ajam mie met spinazie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak eieremie Chinese
  • 400 gram kip
  • wok olie
  • 500 gram spinazie blad
  • 1 bakje boemboe voor ajam smoor
  • ketjap manis

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook (met katjap asin), voeg de mie toe en kook deze in 4 minuten gaar.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snij ondertussen de kipfilet julienne.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worde, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kip in 5 minuten.
  • Voeg de bladspinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  • Los de boemboe op met 2 dl. water en een scheutje ketjap en voeg deze toe.
  • Schep de mie erdoor en laat alles goed doorwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang evt. de kip door vleesreepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters