Ajam pangang pedis

pikant geroosterde kip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 eetlepel(s) sambal
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • ½ eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • zout

Instructies

  • De uien en knoflook moeten heel fijn zijn (vleesmolen).
  • Meng dit papje van uien en knoflook met de sambal, ketjap, citroensap en wat zout.
  • De kip of stukken kip met dit mengsel goed inwrijven en minstens een uur laten staan.
  • Daarna in de oven of aan het spit gaar roosteren.
  • Om uitdrogen te voorkomen kan men wat olie bij de kruiden doen waarmee de kip bedropen wordt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië