Ajam santen

kip in pikant gekruide kokossaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip 1½ kg
  • ½ liter santen dikke
  • 2 eetlepel(s) asemsap
  • 2 theelepel basilicum
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 rode lomboks fijngesneden
  • 1 theelepel djahé
  • 5 kemirie fijngestampt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kip kruiden en in zijn geheel grillen.
  • Pluk hem dan in grote stukken en leg deze op een schaal.
  • Vermeng de santen met de uien, knoflook, lombok, djahé, kemirie, zout en peper naar smaak.
  • Breng dit aan de kook en verder op een klein vuur gaar laten sudderen.
  • Voeg dan het asemsap toe.
  • Giet de saus dan over de kip en bestrooi dit alles met het basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij witte rijst met sambal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië