Ajam saté met gewokte prei-noedels en seroendeng

Ajam saté met gewokte prei-noedels en seroendeng

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 5 minuten.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
  • Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen 3 minuten.
  • Voeg de noedels toe en warm goed door.
  • Schep de prei-noedels in 4 diepe borden of kommen, verdeel de ajam saté erover en bestrooi royaal met seroendeng.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er Conimex Atjar Tjampoer als een frisse salade bij.
Variatietip:
Vervang prei door paprikareepjes en in stukjes gesneden tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters