Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 kipfilet
- 600 g prei
- Conimex Wok Olie
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Pinda Saté
- 1 zak Conimex Wok Noedels
- Conimex Seroendeng
Instructies
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 5 minuten.
- Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
- Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen 3 minuten.
- Voeg de noedels toe en warm goed door.
- Schep de prei-noedels in 4 diepe borden of kommen, verdeel de ajam saté erover en bestrooi royaal met seroendeng.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Atjar Tjampoer als een frisse salade bij.
Variatietip:
Vervang prei door paprikareepjes en in stukjes gesneden tomaat.