Ajam Tjokjok

gekruide kip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip in stukken
  • 3 tenen knoflook gesnipperde
  • 1 theelepel trassi
  • ½ eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) asem
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 theelepel suiker
  • zout

Instructies

  • Asem en zout mengen en hiermee de stukken kip inwrijven.
  • Kip tenminste 1 uur laten staan op een koele plaats.
  • De kip dan in ruim olie bakken.
  • Dan de knoflook, trassi en sambal toevoegen en meebakken.
  • Als de kip bijna gaar is, de ketjap en suiker erbij doen en even mee laten pruttelen tot de kip gaar is
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië