Allitas de pollo en escabeche

Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 kippenvleugeltjes
  • 250 ml olijfolie
  • 100 ml wijnazijn wit
  • 1 eetlepel honing
  • ½ bol knoflook teentjes geplet met de zijkant van een mes
  • 2 blaadje(s) laurier
  • 1 eetlepel paprikapoeder mild
  • 1 grote ui in ringen
  • bloem
  • 2 takjes tijm of 2 theelepels gedroogde
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 takje peterselie
  • zout

Instructies

  • Bestrooi de kippenvleugeltjes met zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem.
  • Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn.
  • Leg ze dan even apart.
  • Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm.
  • Voeg wanneer de ui begint te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe.
  • Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet het dan over de kippenvleugeltjes.
  • Laat dit enkele uren intrekken, af en toe omscheppen.
  • Alvorens te serveren nog even opwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met krielaardappeltjes en de saus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Europa